Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pricing in Transport (KDMML / TAPML)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / TAPML - Pricing in Transport, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do teorie dopravní ekonomie.Dopravní sektor a jeho funkce.Kalkulace nákladů, interní a externí náklady.Fianncování dopravy a dopravní infrastruktury,public-private partnership.Tvorba ceny, kalkulační modely.Ceny a cenová regulace, cenová regulace v dopravě.Tarify, tarifní politka, tarify v osobní a nákladní dopravě.Tarify v železniční dopravě, v silniční dopravě, v letecké a codní dopravě.Dopravní politika.Dopravní trh.Marketing v dopravě.Rozvoj železnice.Evropské integrační procesy.Evropská dopravní politika.Nové trendy v rozvoji dopravy.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu získá student široký přehled o oblasti tarifní a cenové politiky v dopravě, založené na kalkulaci nákladů a znalosti problematiky externích nákladů a jejich internalizace.

Literatura

COTIF. http://www.asociaciappp.sk/?a=odkazy&set_lang=enErik Verhoef. Pricing in road transport. Cheltenham Edward Elgar, 2008. ISBN 978-1-84542-860-0.Martin Schiefelbusch. Public transport and its users. Farnham Ashgate, 2009. ISBN 978-0-7546-7447-4.null

Požadavky

Závěrečná písemná práce.

Garant

Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.