Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Computing Methods in Design (KDPD / COMDE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / COMDE - Computing Methods in Design, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní modely vozidel pro analýzu dynamických vlastností kolejových vozidel.Dynamické a matematické modely vozidel, systémy jejich řešení.Statistické hodnocení náhodného procesu a jeho aplikace v modelování dynamiky vozidel.Charakteristiky náhodného procesu.Dynamická analýza lineárních modelů, stanovení vlastních čísel.Model kolejového vozidla a jeho interakce s kolejí.Kritéria pro posuzování dynamiky kolejových vozidel. Hodnocení bezpečnosti jízdy a jízdních vlastností vozidel.Simulační výpočty kolejových vozidel.Metoda strukturních prvků, řešení pohybových rovnic metodou konečných diferencí.Struktura simulačního programu jízdy kolejového vozidla.Simulace jízdy v přímé koleji, jízdní vlastnosti vozidel.Simulace jízdy v oblouku koleje, vodicí vlastnosti vozidel.Příklady konkrétních výsledků simulačních výpočtů dynamiky jízdy vozidel.Rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen analyzovat dynamické vlastnosti kolejového vozidla na základě sestavení zjednodušeného dynamického a matematického modelu vozidla.

Literatura

KOLÁŘ J. Aplikace výpočetních metod v konstrukci kolejových vozidel. Praha: Vydavatelství ČVUT, 1994. ISBN 80-01-01190-9.KALINČÁK D. a kol. Dopravný prostriedok - Výpočtové metódy. Žilina: Žilinská univerzita v Žilině, 2005. ISBN 80-8070-476-7.FREIBAUER L. a kol. Dynamika kolejových vozidel. Praha: NADAS, 1991. ISBN 80-7030-104-X.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění přednášené problematiky a musí prokázat schopnost samostatného řešení problematiky modelování dynamiky jízdy vozidel. Podmínky a požadavky určuje vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Jaromír Zelenka, CSc.

Vyučující

Ing. Martin Kohout, Ph.D.Ing. Tomáš MichálekIng. Martin Kohout, Ph.D.Ing. Tomáš Michálek