Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnost a hygiena práce (KDPD / DBHPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / DBHPP - Bezpečnost a hygiena práce, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bezpečnostní rizika, metody jejich identifikace, hodnocení a řízení.Legislativa na úseku bezpečnosti práce.Povinnosti právnických osob, podnikajících fyzických osob a zaměstnanců na úseku BP.Osobní ochranné pomůcky. První pomoc. Integrovaný záchranný systém.Požadavky na BOZP při stavebních pracích. Koordinátor BOZP na staveništi.Hygiena práce. Pracovní podmínky faktory poškozující zdraví pracujících.Kategorizace prací. Postup zařazení prací do kategorií. Hygienické limity.Pracovní úrazy a nehody, preventivní lékařská péče, nemoci z povolání. Monitorování zdravotního stavu.Základy toxikologie.Druhy účinku toxických látek na organismus. Bezpečnost práce v laboratoři.Nebezpečnost hořlavin: meze výbušnosti, výbuch, teplota vzplanutí, teplota vznícení, samovznícení, teplota hoření.Požární ochrana u právnických a podnikajících fyzických osob. Dokumentace PO.Výklad předpisů, příklady z praxe, případové studie.

Literatura

FIŠEROVÁ, S. Hygienické minimum. Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství., 2005. ISBN 80-86634-60-4.VEBER, J. a kol. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce. Management Press, 2006. ISBN 80-7261-146-1.BERNATÍK, A. Prevence závažných havárií I. Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství v Ostravě, 2006. ISBN 80-86634-89-2.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky, aktivně se zapojoval do řešení zadaných úloh a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Marie Sejkorová

Vyučující

Ing. Marie SejkorováIng. Marie Sejkorová