Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostické informační systémy (KDPD / DIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / DIS - Diagnostické informační systémy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Provozní spolehlivost, inherentní spolehlivost, jakost, diagnostika.Diagnostické systémy, informační a řídící diagnostické systémy.Účel a podstata, charakteristika a základní struktura diagnostických informačních systémů (DIS).Provozní a servisní (zákaznické) diagnostické informace.Sběr, zpracování, analýza a využívání diagnostických informací.Manažérský podnikový (výrobní, provozní) informační systém, DIS - Manager.DIS - RCM, zaměření na kolejová vozidla.DIS - EXPERT.DIS - EXPERT/ LET - voj, zaměření na leteckou techniku.DIS - PROJEKTANT.DIS - ŽP, ochrana ŽP v problémových výrobnách a jejich okolí.DIS - OBNOVA / vozidel.DIS - FMEA / FMECA.DIS - ŘJ / ŘS, řízení jakosti a spolehlivosti.Souhrn a celkové hodnocení využitelnosti DIS v oblasti dopravních prostředků a zařízení.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu posluchač získá nejen přehled, ale též znalosti pro využívání diagnostických informačních systémů ve vztahu ke konkrétním technickým řešením DIS vybraných úloh řízení, kontroly a ochrany.

Literatura

Lánský. informační diagnostické systémy. DFJP - skripta (v přípravě). MOOS, P. Informační technologie. Praha, 1993. ISBN 80-01-01048-1.Kreidl M. a kol. Diagnostické systémy. ČVUT Praha, 2001.

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Úspěšné absolvování písemné části zkoušky) je předpokladem účasti na ústní zkoušce.

Garant

prof. Ing. Milan Lánský, DrSc.