Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vysokorychlostní železniční systémy (KDPD / DVZS4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / DVZS4 - Vysokorychlostní železniční systémy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavní důvody pro vznik a rozvoj vysokorychlostních železničních systémů pro přepravu osob. Dopravní studie optimální obslužnosti v přepravě osob na japonských ostrovech. Rozvoj vysokorychlostní dopravy v Japonsku. Důvody a postupný vývoj evropských vysokorychlostních systémů. Tendence vývoje hlavních parametrů vysokorychlostních vlaků. Stanovení oblastí výhodnosti použití jednotlivých dopravních systémů pro dopravu osob v závislosti na vzdálenosti. Důvody vývoje a provozního nasazení vlaků s naklápěcími skříněmi a fyzikální podstata koncepce.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen řešit otázky v oblasti vzájemného vztahu vozidla a dopravní cesty

Literatura

HAUS, H. ICE Zug der Zukunft. Darmstadt: HESTRA-VERLAG, 1991. KLAUS, H.; KRETZCHMAR, R. Magnetbahn Transrapid. Darmstadt: HESTRA-VERLAG, 1989. SELLNER, K., JELEN, J. Svět rychlých kolejí. Praha: NADATUR, 1997.

Požadavky

Zaměření DP-SV:Zvládnout problematiku přenosu sil. Seznámit se s možnostmi modelování pneumatik. Zaměřit se na oblast související s tématem doktorské práce.Zaměření DP-KV:Zkouška z předmětu je písemná a ústní. Trvání a obsah je stanoven v souladu se Studijním a zkušebním řádem Univerzity Pardubice.

Garant

doc. Ing. Michael Lata, Ph.D.