Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z konstrukce sil. voz. I (KDPD / PAK1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PAK1K - Vybrané statě z konstrukce sil. voz. I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky konstrukce komponent silničního vozidlaŘídící systémy vozidla jako okruh automatizaceSnímače využívané v automobilovém průmysluSnímače využívané v automobilech, podstata automatizačního řízeníKonvenční zapalovací soustava zážehového motoruElektronické zapalovací soustavyPříprava paliva u pístových spalovacích motorů zážehových - nepřímé vstřikováníPříprava paliva u spalovacích motorů zážehových pístových - přímé vstřikování.Příprava paliva u vznětových pístových spalovacích motorů s rotačním vstřikovacím čerpadlem VRPříprava paliva u vznětových pístových spalovacích motorů s rotačním vstřikovacím čerpadlem VEPalivová soustava vznětového motoru - Common-Rail, PD, PLDPřeplňování pístových spalovacích motorů za pomoci mechanické vazbyPřeplňování pístových spalovacích motorů pomocí turbodmychadla

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student ovládá odbornou terminologii typickou pro konstrukci pístových spalovacích motorů,má znalosti o způsobu zvyšování výkonu motorů,má přehled o základních druzích zapalování, zná konstrukční provedení palivových soustav zážehových a vznětových motorů, zná konstrukční řešení výfukových systémů pro snižování obsahu škodlivin, zná alternativní paliva, má přehled o hybridních pohonech.

Literatura

VLK, František. Alternativní pohony motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2004. ISBN 80-239-1602-5.VLK, František. Automobilová elektronika 3. Systémy řízení motoru a převodů. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. VLK, František. Paliva a maziva motorových vozidel. Brno : Nakladatelství a vydavatelství Vlk, 2006. ISBN 80-239-6461-5.VLK, František. Příslušenství vozidlových motorů. Brno : Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2002. ISBN 80-238-8755-6.VLK, František. Vozidlové spalovací motory. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2003. ISBN 80-238-8756-4.CEDRYCH René Mário, SCHWARZ, Jiří. Automobily Škoda Fabia. Praha: Grada Publishing, a.s., 2003. ISBN 80-247-0656-3.SCHWARZ, Jiří. Automobily Škoda Octavia II. Praha: Grada Publishing, a.s., 2006. ISBN 80-247-1141-9.

Požadavky

Zkouška z předmětu je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa a je tvořena písemným testem a ústní zkouškou.

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Jilek, DiS.Ing. Jan Pokorný, Ph.D.