Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z konstrukce sil. voz. II (KDPD / PAK2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PAK2P - Vybrané statě z konstrukce sil. voz. II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Materiály pro automobily.Přístupy ke konstruování moderních automobilů.Výpočet spojek.Převodovky - konstrukční návrh, výpočet převodových poměrů aj.Nápravy a zavěšení kol - konstrukční návrh řízení, pevnostní výpočty.Pérování - výpočtové vztahy.Systémy řízení a trend jejich vývoje.Brzdové systémy - přístup k návrhu a výpočtové vztahy.Bezpečnostní systémy vozidel a trend jejich vývoje.Přístup k výpočtovému modelování vybraných konstrukčních částí automobilů - tažné zařízení, rámy, pérování - vinuté pružiny aj.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student zná současné trendy v konstrukci vozidel. Zná používané systémy a zásady konstrukčního řešení současných vozidel. Má teoretické znalosti o způsobu navrhování a výpočtech základních konstrukčních částí vozidel.

Literatura

VLK, František. Podvozky motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2000. ISBN 80-238-5274-4.VLK, FRANTIŠEK. Převodová ústrojí motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2000. ISBN 80-238-5275-2.MATĚJKA, Rostislav. Vozidlá silniční dopravy I. Vydavateľstvo technickej a ekonomickej literatúry, Bratislava, 1988. MATĚJKA, Rostislav. Vozidlá silniční dopravy II. Vysoká škola dopravy a spojov v Žiline, Žilina, 1994. VLK, František. Koncepce motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2000. ISBN 80-238-5276-0.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat zvládnutí teoretických zásad pro navrhování a pevnostní kontrolu součástí vozidel. Umět definovat způsoby zatěžování jednotlivých součástí vozidla. Zvládnout základní principy postupu pevnostních výpočtů součástí převodného ústrojí a podvozku vozidla. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.

Vyučující

Ing. Petr HanusIng. Petr Hanus