Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zkoušení silničních vozidel (KDPD / PAKVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PAKVP - Zkoušení silničních vozidel, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technické požadavky na silniční vozidla a předpisy (mezinárodní, národní). Zkušebnictví.Zkoušení silničních vozidel a jejich komponent v období schvalování, členění zkoušek.Hmotnostní parametry vozidla. Stanovení těžiště a momentů setrvačnosti.Motorové a vozidlové dynamometry. Zkoušení motorů, převodovek a vozidel.Emisní zkoušky - zkušební metody, postupy měření, zařízení, zkušebny, analyzátory.Emisní zkoušky - předpisy, vyhodnocování měření, tvorba protokolu.Zkoušky brzd (jízdní, laboratorní) - zkušební metody, zařízení a předpisy.Měření hluku. Zkoušky elektromagnetické kompatibility. Měření v kabině automobilu.Přezkušování a kontroly technického stavu silničních motorových vozidel v provozu.Zkoušky jízdních vlastností silničních vozidel (objektivní, subjektivní).Zkoušky stability proti překlopení - zkušební metody, předpisy, přístroje a zařízení.Zkoušky stability proti překlopení - provádění zkoušek, vyhodnocování zkoušek.Zkoušky pasivní bezpečnosti. Zkušební areály.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se student umí orientovat v problematice technických požadavků na silniční vozidla, technických předpisů (mezinárodních, národních), problematice zkoušení a schvalování silničních vozidel. Ovládá základní zkušební metody a postupy vyhodnocování zkoušek. Podrobněji ovládá problematiku zkoušek emisí, hluku, brzdných vlastností, elektromagnetické kompatibility a zkoušek jízdních vlastností, stability.

Literatura

nullVlk, F. Zkoušení a diagnostika motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2005. ISBN 80-239-3717-0.Miroslav Papoušek, Pavel Štěrba. Diagnostika spalovacích motorů. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 97880251 16975.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečném testu prokázat porozumění řešeným problémům a schopnost samostatně řešit praktické aplikace, vypracovat a prezentovat zadanou semestrální práci. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Milan Graja, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.Ing. Ondřej Voltr, Ph.D.Ing. Petr Jilek, DiS.doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.Ing. Ondřej Voltr, Ph.D.