Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nové směry v diagnostice silnič. vozidel (KDPD / PASDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PASDK - Nové směry v diagnostice silnič. vozidel, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Význam diagnostiky silničních vozidel, základní pojmy. Základní způsoby diagnostiky.Diagnostika geometrie řízení a kol. Mechanická, optická a elektronická diagnostická zařízení.Diagnostika tlumičů pérování, diagnostické metody, zkušebny a diagnostické záznamy.Diagnostika brzdových soustav, diagnostické přístroje a zkušebny brzd.Diagnostika vyváženosti kol, stabilní a mobilní vyvažovačky.Diagnostické systémy pro diagnostiku převodů silničních vozidel.Diagnostika mechanických částí motoru.Diagnostika elektroniky motoru a elektronických zařízení.Měření emisí zážehových motorů a kouřivosti vznětových motorů, analyzátory a opacimetry.Diagnostický systém pro kontrolu emisí výfukových plynů OBD I, OBD II a EOBD.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student umí charakterizovat aktuální diagnostické systémy silničních vozidel a používané diagnostické přístroje a zařízení. Má přehled o trendech vývoje diagnostických systémů.

Literatura

VLK, František. Automobilová elektronika 1. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. ISBN 80-239-6462-3.VLK, František. Automobilová elektronika 2. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. VLK, František. Automobilová elektronika 3. Systémy řízení motoru a převodů. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. VLK, František. Diagnostika motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. Miroslav Papoušek, Pavel Štěrba. Diagnostika spalovacích motorů. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 97880251 16975.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění všem diagnostickým systémům silničních vozidel v rozsahu probrané látky. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Jilek, DiS.