Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie údržby silničních vozidel (KDPD / PATUP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PATUP - Teorie údržby silničních vozidel, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Spolehlivost a životní cyklus silničních vozidel.Etapy životního cyklu silničních vozidel.Základy teorie spolehlivosti.Matematické nástroje ve spolehlivosti a údržbě silničních vozidel.Zákony rozdělení pravděpodobnosti výskytu poruchy.Poruchy a opotřebení silničních vozidel.Údržbové systémy.Teorie obnovy silničních vozidel.Údržba objektu po poruše ve vazbě na silniční vozidlo.Údržba objektu se zaručenou bezporuchovostí ve vazbě na silniční vozidlo.Údržba objektu po prohlídce ve vazbě na silniční vozidlo.Údržba silničního vozidla zaměřená na bezporuchovost.Technologie údržby silničních vozidel.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen systematicky zabezpečovat provoz silničních vozidel, řídit, organizovat a kontrolovat jejich údržbu a opravy. Student má základní znalosti o diagnostice, technologii údržby a opravách silničních vozidel.

Literatura

Stuchlý J. Teória údržby. Žilina: VŠDS, 1993. FAMFULÍK, J. Teorie údržby. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2006. ISBN 80-248-1029-8.STODOLA, J. Údržba a údržbové systémy. Skripta S-590, Brno: VA Brno, 1994. Daněk a kol. Výpočetní metody obnovy dopravních prostředků. Ostrava: Repnois, 1999. ISBN 80-86122-41-7.Stodola, J. Provoz, údržba a opravy silničních vozidel III. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2009.

Požadavky

Zkouška z předmětu je písemná (samostatné zpracování práce ke zkoušce) a ústní. Obsah a trvání se řídí Studijním a zkušebním řádem Univerzity Pardubice.

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Jilek, DiS.Ing. Petr Jilek, DiS.