Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD III (KDPD / PCA3P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PCA3P - CAD III, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s uživatelským prostředím a ovládacími prvky SW ADAMSVytvoření základní geometrie těles a jejich editace, sestavení vazebAplikace vazeb mezi komponenty, definování různých vstupních sil do modelu, definování kontaktu dvou a více tělesHierarchie vytvořeného modeluDefinování proměnných do modelunastavení procesu měření, vkládání funkcí, proces simulacePráce v postprocessoru, vyhodnocení simulaceKlikový mechanismus vytvoření modelu, kinematická a dynamická analýzaNávrh vačky desmodromického ovládání sacího ventiluModelování pneumatik v kontaktu s vozovkouModelování typů náprav a optimalizace zavěšení kolZáklady programu ADAMS CARZápočtový test.

Literatura

Wielenga, T.J.:. Analysis Methods and Model Representation in ADAMS, Mechanical Dynamics Inc. (MDI). 1987. de Jallón, J. G., Bayo, E.:. Kinematic and Dynamic Simulation of Multibody Systems: The Real-Time Challenge. Springer-Verlag, New-York, 1994. ISBN 0-387-94096-0.Stejskal, V., Valášek, M.:. Kinematics and Dynamics of Machninery. http://www.mscsoftware.com

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je aktivní účast na cvičeních, vypracování semestrální práce a úspěšné absolvování zápočtového testu.

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Jilek, DiS.Ing. Ondřej Voltr, Ph.D.