Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD II (KDPD / PCD2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PCD2K - CAD II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do programu Solid Edge, práce s dokumenty, obecné funkce aplikace Solid Edge.Postup při modelování, základní prvky řízené profilem, speciální prvky.Prvky pro úpravu geometrie, příkazy pro práci s konstrukčními prvky, parametrizace pomocí Microsoft Excel.Tvorba plechových dílů, profilovaný ohyb, výpočet rozvinutého tvaru, vytvoření senzorů.Struktura sestavy, tvorba sestav z jednotlivých konstrukčních dílů.Tvorba rozříznutých pohledů, příkaz Exploze, fyzikální vlastnosti a vyšetřování průniku těles.Tvorba 2D dokumentace z 3D modelů, generování detailů a pohledů, 2D kreslení a výkresové listy, kusovníky, správa dokumentů.Modul svařenců, prostředí Virtual Studio, semestrální projekt.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen samostatné konstrukční práce v programovém systému Solid Edge. Umí vytvořit 3D model konstrukčního celku a vygenerovat 2D výkresovou dokumentaci.

Literatura

RUSIŇÁK M. Solid Edge verze 18 učebnice. Praha: Nakladatelství Computer Press, 2006. ISBN 80-239-7142-5.

Požadavky

Klasifikovaným zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení klasifikovaného zápočtu podmíněno. Podmínky udělení klasifikovaného zápočtu určuje vyučující. Klasifikovaný zápočet z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

Ing. Jakub Vágner, Ph.D.

Vyučující

Ing. Stanislava Liberová, Ph.D.Ing. Jakub Vágner, Ph.D.