Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD II (KDPD / PCD2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PCD2P - CAD II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zaměření DP-KV:Týden Obsahová náplň tématuÚvod do programu Solid Edge, práce s dokumentyObecné funkce aplikace Solid EdgePostup při modelování, základní prvky řízené profilemPrvky pro úpravu geometrie, speciální prvkyPříkazy pro práci s konstrukčními prvky, parametrizace pomocí Microsoft ExcelTvorba plechových dílů, profilovaný ohyb, výpočet rozvinutého tvaru, vytvoření senzorůStruktura sestavy, tvorba sestav z jednotlivých konstrukčních dílůTvorba rozříznutých pohledů, příkaz ExplozeProstředí Virtual Studio, fyzikální vlastnosti a vyšetřování průniku tělesModul svařencůTvorba 2D dokumentace z 3D modelů, generování detailů a pohledů2D kreslení a výkresové listy, kusovníky, správa dokumentůSemestrální projekt

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen samostatné konstrukční práce v programovém systému Solid Edge. Umí vytvořit 3D model konstrukčního celku a vygenerovat 2D výkresovou dokumentaci.

Literatura

RUSIŇÁK M. Solid Edge verze 18 učebnice. Praha: Nakladatelství Computer Press, 2006. ISBN 80-239-7142-5.

Požadavky

Klasifikovaným zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení klasifikovaného zápočtu podmíněno. Podmínky udělení klasifikovaného zápočtu určuje vyučující. Klasifikovaný zápočet z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.Zaměření DP-SV:Aktivní účast na 80% cvičeních, odevzdání semestrální práce.Zaměření DP-KV:Aktivní účast na cvičeních. Předložení všech cvičení a semestrální práce ke kontrole při závěrečném hodnocení. Absolvování ústního pohovoru.

Garant

Ing. Jakub Vágner, Ph.D.

Vyučující

Ing. Stanislava Liberová, Ph.D.Ing. Jakub Vágner, Ph.D.