Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální legislativa v dopravě (KDPD / PELDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PELDK - Environmentální legislativa v dopravě, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Environmentální právo v ČR a EU, obecně závazné právní předpisy. Správní řízeníLegislativa ve vodním hospodářství. Vodní zákon. Povinnosti dopravního podniku.Užívání povrchových vod k plavbě. Havárie. Havarijní plány.Legislativa v ochraně ovzduší. Zákon o ochraně ovzduší. Kategorizace zdrojů znečištění.Legislativa týkající se mobilních zdrojů znečištění. Silniční zákon. Zákon o drahách.Hluk a vibrace, ochrana veřejného zdraví. Hlukové mapování.Legislativa v odpadovém hospodářství, katalog odpadů, podrobnosti nakládání s odpady. Nakládání s vybranými výrobky a zařízeními (odpadní oleje, akumulátory, autovraky).Nakládání s chemickými látkami. Prevence závažných havárií.Ochrana přírody a krajiny. Integrovaná prevence a omezování znečištění.Přeprava nebezpečných věcí po silnici a železnici.. Prováděcí předpisy k těmto činnostem.Posuzování vlivu na životní prostředí v projektové dokumentaci.Stavební zákon a jeho environmentální aspekty. Územní a stavební řízení. Účastníci řízení.Legislativní audit dopravního podniku. Struktura legislativního auditu.

Získané způsobilosti

Absolvováním tohoto předmětu student získá komplexní přehled o environmentální legislativě v ČR a EU. Dokáže identifikovat požadavky legislativy a aplikovat je v reálných podmínkách firmy.

Literatura

ŠKAPA, P. Doprava a životní prostředí I, II, III. VŠB-TU Ostrava, 2004. FIŠEROVÁ, S. Hygienické minimum. Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství v Ostravě, 2005. ISBN 80-86634-60-4.

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPaStudent musí při závěrečné zkoušce prokázat porozumění probíraných témat. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Marie Sejkorová

Vyučující

Ing. Marie Sejkorová