Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce kolejových vozidel I (KDPD / PKO1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PKO1K - Konstrukce kolejových vozidel I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozdělení, požadavky, základní charakteristiky a stavební celky kolejových vozidel.Obrys pro vozidla.Dvojkolí běžných osobních a nákladních vozů.Nápravová ložiska.Svislé vypružení a vedení dvojkolí.Pojezdy běžných nákladních vozů.Pojezdy běžných osobních vozů.Spodky vozových skříní, vazba skříň-podvozek.Táhlové a narážecí ústrojí.Vozidlové skříně a nástavby běžných nákladních a osobních vozů.Základy konstrukce brzdy.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen posoudit vhodnost a konstruovat základní stavební celky běžných nákladních a osobních vozů.

Literatura

IZER, Jiří, et al. Kolejové vozy. Bratislava: ALFA, 1986. ISBN 63-870-84-17.MARUNA, Zdeněk, et al. Metodika konstruování kolejových vozidel - osobní a nákladní podvozky. Praha: ČVUT, 1992. ISBN 80-01-00815-0.Pohl R., Novotný C. Železniční vozidla I. Praha: ČVUT, 2002. ISBN 80-01-02622-1.Pohl R., Novotný C. Železniční vozidla II. Praha: ČVUT, 2003. ISBN 80-01-02690-6.

Požadavky

Zaměření DP-SV:Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce porozumět principům konstrukce základních stavebních celků běžných nákladních a osobních vozů. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.Zaměření DP-KV:Zkouška:Úspěšné absolvování písemné části zkoušky a následného ústního pohovoru.

Garant

prof. Ing. Bohumil Culek, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Voltr, Ph.D.