Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce kolejových vozidel I (KDPD / PKO1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PKO1P - Konstrukce kolejových vozidel I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zaměření DP-SV:Celkové uspořádáníSpojkyPřevodovkyPřevodovky pro NA a autobusyPřídavné převodovkyKloubové a spopjovací hřídeleStálé převody hnacích nápravDiferenciályZálohaZaměření DP-KV:Úvod do KV IVztažný obrys pro vozidlaDvojkolí běžných osobních a nákladních vozůNápravová ložiskaSvislé vypruženíVedení dvojkolíPodvozky běžných nákladních vozůPodvozky běžných osobních vozůSpodky vozových skříníVazba skříň-podvozekZáklady konstrukce brzdových systémůTáhlové a narážecí ústrojíVozidlové skříně a nástavby běžných nákladních vozůVozidlové skříně běžných osobních vozů

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen posoudit vhodnost a konstruovat základní stavební celky běžných nákladních a osobních vozů.

Literatura

IZER, Jiří, et al. Kolejové vozy. Bratislava: ALFA, 1986. ISBN 63-870-84-17.MARUNA, Zdeněk, et al. Metodika konstruování kolejových vozidel - osobní a nákladní podvozky. Praha: ČVUT, 1992. ISBN 80-01-00815-0.Pohl R., Novotný C. Železniční vozidla I. Praha: ČVUT, 2002. ISBN 80-01-02622-1.Pohl R., Novotný C. Železniční vozidla II. Praha: ČVUT, 2003. ISBN 80-01-02690-6.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce porozumět principům konstrukce základních stavebních celků běžných nákladních a osobních vozů. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.Zaměření DP-SV:Zápočet:Absolvovat 80% cvičení, odevzdat zápočtovou práci podle zadání vyučujícíhoZkouška:Ústní zkouškaZaměření DP-KV:Zápočet: Aktivní účast na cvičeních. Předložení všech konstrukčních cvičení ke kontrole při závěrečném hodnocení.Zkouška:Úspěšné absolvování písemné části zkoušky a následného ústního pohovoru.

Garant

prof. Ing. Bohumil Culek, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Voltr, Ph.D.Ing. Petr Voltr, Ph.D.