Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt silničních vozidel (KDPD / PPJVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PPJVK - Projekt silničních vozidel, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Samostatné zpracování návrhu řešení a konstrukčního provedení vybrané skupiny nebo podskupiny silničního vozidla podle individuálního zadání.Účast na cvičeních podle pokynů vedoucího projektu. Zpracování a včasné odevzdání projektu v požadovaném rozsahu, podle pokynů vedoucího projektu.Projekt bude zpracován na základě znalostí z předmětů Teorie vozidel, Konstrukce SV I a II. Na základě souhlasu vyučujícího je možné zpracovat zadání související s předpokládaným zadáním DP.Předpokládá se znalost zásad konstruování a látky z předmětů Teorie vozidel a Konstrukce SV I a II.Absolvováním předmětu se student naučí samostatně řešit úlohy spojené s konstruováním vozidel a jejich částí.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu umí student samostatně pracovat v oblasti navrhování, výpočtů a technického řešení skupin nebo ústrojí silničních vozidel.

Literatura

VLK, František. Podvozky motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2000. ISBN 80-238-5274-4.VLK, František. Převodová ústrojí motorových vozidel. Brno : Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2000. ISBN 80-238-5275-2.GSCHEIDLE, Rolf, et al. Příručka pro automechanika. Praha : Sobotáles, 2002. ISBN 80-85920-83-2.Příslušné normy ČSN a ISO. VLK, František. Stavba motorových vozidel. Brno : Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2003. ISBN 80-238-8757-2.Technické podmínky předmětných vozidel. TESAŘ, Miroslav, VALA, Miroslav. Teorie a konstrukce silničních vozidel I. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2003. ISBN 80-7194-503-X.Výkresová dokumentace výrobců vozidel a příslušenství.

Požadavky

Podmínkou pro udělení klasifikovaného zápočtu je aktivní účast na cvičeních. Klasifikovaným zápočtem se pak hodnotí především samostatně vypracovaná technická zpráva spolu s výkresovou dokumentací na zadané konstrukční téma a závěrečný ústní pohovor.

Garant

Ing. Ivo Šefčík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ivo Šefčík, Ph.D.doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.