Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé nástroje řízení kvality (KDPD / PPRKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PPRKP - Pokročilé nástroje řízení kvality, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pokročilé metody řízení kvality a jejich aplikace.QFD dům kvality - uplatnění metody, možnosti použití, přínos.SWOT analýza princip, oblasti využití, jednotlivé části analýzy, přínosy analýzy.FMEA analýza možností vzniku vad a jejich následků popis metody.FMEA uplatnění metody, možnosti použití, přínos zavedení.Faktorová analýza princip.DOE návrh experimentu.FTA strom poruch, ETA strom událostí.Analýza systémů měření.Základní indexy způsobilosti, jejich význam, aplikace (Cp, Cpk, Cpm, Cpmk).Užití regulačních diagramů při řízení kvality.Statistická kontrola, kontrola s několikanásobným výběrem, kontrola s opakováním, přejímací .Plány, operativní charakteristika, rizika dodavatele a odběratele.Metrologie druhy metrologie a její vliv na kvalitu, návaznosti měřidel.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu posluchač získá přehled a znalosti potřebné pro praktickou aplikaci pokročilých nástrojů řízení jakosti.

Literatura

Jiří Chaloupka. Jednoduše kvalita. NENADÁL, J. Měření v systémech managementu jakosti. Praha: Management Press, 2004. ISBN 80-85943-63-8.PLURA, J.:. Plánování a neustálé zlepšování jakosti. Praha: Computer Press, 2001.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Je vyžadována aktivní účast na cvičeních (absolvování všech praktických cvičení a odevzdání vyhovujících protokolů z nich).Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Podmínkou účasti na zkoušce je získání zápočtu.Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Úspěšné absolvování písemné části zkoušky) je předpokladem účasti na ústní zkoušce.

Garant

Ing. Pavel Kukla, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Kukla, Ph.D.Ing. Pavel Kukla, Ph.D.