Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provoz, údržba a opravy KV (KDPD / PPUVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PPUVK - Provoz, údržba a opravy KV, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Čistění ŽKV a jejich dílů, měření a technická diagnostika v opravárenství, vážení vozidel.Defektoskopie.Renovační metody v opravárenství, nauka o povrchu a povrchové úpravy.Opravy dvojkolí, opravy nápravových ložisek, opravy podvozků, opravy skříně a rámu skříně.Opravy elektrických zařízení.Opravy spalovacích motorů.Opravy vybraných celků a příslušenství ŽKV.Opravárenské provozy, uspořádání opravárenských hal, manipulační prostředky, pracovní prostředí, pracovní a hygienické podmínky.Organizace údržby a oprav, evidence, legislativa. Zákony, vyhlášky.Organizační struktura opraven a DKV, oběh vozidel.Časová rezerva, shrnutí probírané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen pracovních činností spojených s organizací a technologickou stránkou opravárenského procesu.

Literatura

ROZSYPAL, K. a kol. Racionalizace oprav železničních vozidel. Praha: Nadas, 1983. STUCHLÝ, V. a kol. Údržba a opravy II. Praha: Nadas, 1988.

Požadavky

Zkouška má písemnou část ve formě testu a ústní část. Získání zápočtu je podmíněno účastí na cvičeních s jednou povolenou neomluvenou absencí a úspěšným složením zápočtového testu. Zkouška má písemnou část ve formě testu a ústní část. Dále je zápočet podmíněn odevzdáním semestrální práce na dané téma. Student si připraví krátkou prezentaci svého tématu v prostředí Power Point a práci odevzdá v písemné formě.

Garant

Ing. Stanislava Liberová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Stanislava Liberová, Ph.D.