Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management kvality a diag.systémy (KDPD / PRIDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PRIDK - Management kvality a diag.systémy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Užitná hodnota dopravních prostředků a infrastruktury.Jakost, základní pojmy a charakteristiky, řízení jakosti. Základní metody řízení jakosti. FMEA, QFD.Provozní spolehlivost, základní pojmy a charakteristiky.Druhy poruch, proud poruch.Metody posuzování spolehlivosti.Spolehlivost, provozní spolehlivost a jakost, vzájemné souvislosti.Úvod do problematiky, definice diagnostiky, diagnostických systémů, informačních diagnostických systémů, systémová teorie diagnostiky a DS.Základní a fenomenologické schéma DS, klasifikace DS, charakteristiky, bloková schémata, využití.Diagnostické veličiny, doplňkové a empirické diagnostické veličiny, skutečná, teoretická a naměřená hodnota diagnostické veličiny.Hraniční hodnoty diagnostických veličin (mezní, předkritická, havarijní hodnota), subsystém měření.Subsystém určení funkční situace a vlastního technického stavu, subsystém lokalizace poruchy.Subsystém prognózování dalšího vývoje technického stavu, zbytkové provozuschopnosti.Subsystém diagnostický model, subsystém řízení DS, subsystém lidský činitel.Výběr diagnostických veličin, podstata, význam, metody.Diagnostická podobnostní komplexní čísla.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu posluchač získá přehled a znalosti potřebné pro využívání diagnostických systémů při řízení obnovy dopravních prostředků a zařízení, při řízení jejich provozní spolehlivosti a jakosti, a při kontrole a ochraně životního prostředí.

Literatura

LÁNSKÝ M., MAZÁNEK J. Diagnostika a IDS. skripta DFJP, 2001. Kreidl M. a kol. Diagnostické systémy. ČVUT Praha, 2001. MOOS, P. Informační technologie. Praha, 1993. ISBN 80-01-01048-1.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Je vyžadována aktivní účast na cvičeních (absolvování všech praktických cvičení a odevzdání vyhovujících protokolů z nich).Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Podmínkou účasti na zkoušce je získání zápočtu.Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Úspěšné absolvování písemné části zkoušky) je předpokladem účasti na ústní zkoušce.

Garant

Ing. Pavel Kukla, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Kukla, Ph.D.