Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spalovací motory (KDPD / PSMOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PSMOK - Spalovací motory, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Samostatné zpracování návrhu řešení a konstrukčního provedení vybrané skupiny nebo podskupiny silničního vozidla podle individuálního zadání.Účast na cvičeních podle pokynů vedoucího projektu. Zpracování a včasné odevzdání projektu v požadovaném rozsahu, podle pokynů vedoucího projektu.Projekt bude zpracován na základě znalostí z předmětů Teorie vozidel, Konstrukce SV I a II. Na základě souhlasu vyučujícího je možné zpracovat zadání související s předpokládaným zadáním DP.Předpokládá se znalost zásad konstruování a látky z předmětů Teorie vozidel a Konstrukce SV I a II.Absolvováním předmětu se student naučí samostatně řešit úlohy spojené s konstruováním vozidel a jejich částí.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student rozumí základním pojmům, má znalosti o požadavcích na motorová paliva, má znalosti ze spalování uhlovodíkových paliv, zná teoretické a skutečné oběhy, rozumí kinematice klikového ústrojí a torznímu kmitání, zná konstrukci pístové skupiny, klikové skříně, bloku motoru, hlavy válce, rozvodových ústrojí, chlazení a mazání, zná činnost palivové soustavy zážehového a vznětového motoru.

Literatura

Tesař, M.; Šefčík, I. Konstrukce vozidlových motorů. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2003. ISBN 80-7194-550-1.VLK, František. Paliva a maziva motorových vozidel. Brno : Nakladatelství a vydavatelství Vlk, 2006. ISBN 80-239-6461-5.VLK, František. Příslušenství vozidlových motorů. Brno : Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2002. ISBN 80-238-8755-6.Hofírek, M. Termomechanika. Havlíčkův Brod: Fragment, 1998. VLK, František. Vozidlové spalovací motory. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2003. ISBN 80-238-8756-4.Kožoušek, J. Výpočet a konstrukce spalovacích motorů I. Praha: SNTL, 1978. Kožoušek, J. Výpočet a konstrukce spalovacích motorů II. Praha: SNTL, 1983.

Požadavky

k udělení zápočtu: účast na seminářích ( povolená jedna omluvená neúčast)vypracování dvou písemných prací ( samostatné řešení zadaných příkladů)ke složení zkoušky:složení písemné části zkoušky s následným ústním pohovorem

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Pokorný, Ph.D.