Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické měření (KDPD / PTEMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PTEMP - Technické měření, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metrologie.Chyby a nejistoty měření.Zpracování signálu.Snímače s elektrickým výstupem.Měření hluku.Tenzometrie.Měření síly.Měření zrychlení.Měření teploty.Měření otáček.Měření momentu.Měření geometrie.

Získané způsobilosti

Student je schopen se orientovat v možnostech a omezeních měřicí techniky a navrhnout základy měřicího řetězce.

Literatura

NAVRÁTIL M., PLUHAŘ O. Měření a analýza mechanického kmitání. Praha, SNTL, 1986. ISBN 04-214-86.RIPKA, P. - ĎAĎO, S. - KREIDL, M. - NOVÁK, J. Senzory a převodníky. Praha: ČVUT, 2005. ISBN 80-01-03123-3.JANOUŠEK I., KOZÁK J., TABARA O. a kol. Technická diagnostika. Praha: SNTL, 1988. JENĆÍK, J., VOLF, J. a kol. Technická měření. Praha : ČVUT, 2000. ISBN 80-01-02138-6.JENČÍK J.,KUHN L. Technická měření ve strojírenství. Praha: SNTL, 1982. ISBN 04-223-82.BROŽ J. a kol. Základy fyzikálních měření. Praha: SPN, 1983. http://www.cmi.czwww.hbm.com. www.kistler.com.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění řešené problematice. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.K zápočtu je třeba odevzdat protokoly ze všech laboratorních měření v požadované kvalitě, kterou cvičící pedagog určí na začátku semestru. V případě neúčasti na cvičení je třeba absolvovat příslušné měření v náhradním termínu.Absolvování písemné zápočtové prověrky.Zkouška:Ke zkoušce je třeba zvládnout látku v požadovaném rozsahu, který přednášející uvádí v průběhu přednášek.Podmínkou složení zkoušky je úspěšné absolvování její písemné části a následného ústního pohovoru.

Garant

prof. Ing. Bohumil Culek, CSc.

Vyučující

Ing. Martin Kohout, Ph.D.Ing. Martin Kohout, Ph.D.