Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické kreslení (KDPD / PTKRK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PTKRK - Technické kreslení, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technická normalizace.Technické zobrazování.Kótování.Struktura povrchu.Tolerování rozměrů.Geometrické tolerance.Strojní součásti, konstrukční prvky a spoje šroubové spoje, rozebíratelné spoje.Strojní součásti, konstrukční prvky a spoje hřídele, pružiny.Strojní součásti, konstrukční prvky a spoje mechanické převody.Strojní součásti, konstrukční prvky a spoje svarové, pájené, lepené a nýtované spoje.Výkresy polotovarů.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu student získá znalosti o technické dokumentaci v oboru strojírenství. Bude umět používat technické výkresy a normy při čtení výkresů i při jejich vytváření. Z výkresů součástí bude umět určit jejich základní vlastnosti (materiál, nároky na přesnost výroby apod.).

Literatura

KLETEČKA, J., FOŘT, P. Technické kreslení. Brno, 2005. ISBN 80-251-0498-2.DRASTÍK, F. Technické kreslení I. Ostrava, 2005. ISBN 80-7225-195-3.

Požadavky

Student musí na cvičeních v průběhu semestru prokazovat informovanost o probrané problematice. Vypracováním zadaných úloh prokáže schopnost samostatně vytvářet technické výkresy. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Jaromír Zelenka, CSc.

Vyučující

Ing. Stanislava Liberová, Ph.D.