Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Údržba a opravy SV (KDPD / PUSVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PUSVP - Údržba a opravy SV, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definování problematiky oprav silničních vozidelDefinování problematiky údržby silničních vozidelZákladní pojmy a definice ve spolehlivostiMetodiky výskytu poruch u opravovaných skupin automobiluZáklady technické diagnostiky s aplikací na silniční vozidlaBezdemontážní způsob zjišťování technického stavu automobiluÚdržba a opravy spalovacího motoru silničního vozidlaÚdržba a opravy podvozkového ústrojí silničního vozidlaÚdržba a opravy převodného ústrojí silničního vozidlaTechnický stav, údržba a opravy zpomalovacího ústrojí silničního vozidlaOpotřebení hlavních konstrukčních skupin automobilu z pohledu teorie degradaceÚloha diagnostiky při provozu a opravě silničního vozidla.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen zabezpečovat provoz silničních vozidel, řídit a organizovat jejich preventivní a nápravnou údržbu. Student má základní znalosti o diagnostice, technologii údržby a opravách silničních vozidel.

Literatura

Stodola, J. - Stodola, P. Provoz, údržba a opravy silničních vozidel I. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2008. Stodola, J. Provoz, údržba a opravy silničních vozidel II. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2008. Kreidl M. Technická diagnostika. BEN - Praha, 2006. ISBN 80-7300-158-6.HOLUB,R. - VINTR.Z. Základy spolehlivosti. Brno: Vojenská akademie v Brně, 2002.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění řešené problematice a mít schopnost samostatně řešit vybrané problémy údržby a oprav silničních vozidel. Student musí samostatně vypracovat písemnou práci z výše uvedené problematiky silničních vozidel.

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Jilek, DiS.Ing. Petr Jilek, DiS.