Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z konstrukce vozidel II (KDPD / PVK2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PVK2K - Vybrané statě z konstrukce vozidel II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled adhezních modelů, rozšířený adhezní mechanizmus, příčně-podélné charakteristiky.Souvislost adhezního mechanizmu s dynamikou pohonu.Dvojkolí hnacího vozidla, rozbor působících sil, krouticích a ohybových momentů jako přídavných zatížení hnacího dvojkolí; rozbor pro různé typy pohonu a zátěžové režimy.Vedení dvojkolí a první stupeň vypružení - shrnutí typů vedení dvojkolí, konstrukční řešení, specifika pro hnací vozidla, náhradní parametry.Pohony dvojkolí - shrnutí typů pohonů, vlastností a konstrukčního provedení, kinematické a dynamické poměry, spolupráce adhezní charakteristiky a charakteristiky pohonu, základy modelování a simulace dynamických jevů v pohonu.Vazba skříň - podvozek, vypružení, shrnutí typů uložení skříní na podvozcích, konstrukční řešení, rozbor namáhání vybraných částí pojezdu hnacího kolejového vozidla.Bezpečnost a pevnost skříní, bezpečnostní prvky.Vybraná technická zařízení.Přehled moderních lokomotiv, jednotek a vozidel lehké stavby.Časová rezerva, shrnutí probírané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen analyzovat geometrické a mechanické parametry konstrukce mechanických částí hnacího kolejového vozidla. Je schopen řešit konstrukční problematiku pojezdových částí kolejových vozidel.

Literatura

LATA, Michael. Konstrukce kolejových vozidel II. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. ISBN 80-7194-696-6.ŠÍBA J. Konstrukce vozidel II - pojezd. Praha: ČVUT, 1991. ISBN 80-01-00615-8.

Požadavky

Získání zápočtu je podmíněno účastí na cvičeních s jednou povolenou neomluvenou absencí a úspěšným složením zápočtového testu. Zkouška má písemnou část ve formě testu a ústní část.

Garant

doc. Ing. Michael Lata, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Michael Lata, Ph.D.