Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Posuzování vlivu dopravy na ŽP (KDPD / PVZPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PVZPP - Posuzování vlivu dopravy na ŽP, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Posuzování vlivu záměrů na životní prostředí- popis procesu, právní předpisy.Modelování emisí z dopravy (princip, výpočty).Softwarové produkty pro modelování emisí z dopravy.Modelování imisní zátěže území (princip, výpočty).Softwarové produkty pro modelování imisní zátěže území.Specifikace odpadů vznikajících při realizaci a provozu záměrů, stanovení režimu pro správné zacházení s nimi.Stanovení požadavků pro správné nakládání s odpadními vodami.Emise hluku a hluková zátěž území (limity, hlukové mapování).Hlukové studie, softwarové produkty pro jejich tvorbu.Rizika dopravy a přepravy v souvislosti s ŽP a technické možnosti jejich snižování.Závažné havárie (definice, postup při vzniku havárie).Preventivní opatření vzniku závažných havárií při přepravě.Preventivní opatření vzniku závažných havárií v objektech s přítomností chemických látek a přípravků.Softwarové produkty modelující následky havárií.

Literatura

Kolektiv autorů. Kompendium sanačních technologií. Vodní zdroje Ekomonitor, Chrudim, 2006. ISBN 80-86832-15-5.MEČISLAV KURAČ. Odpady a jejich zpracování. Vodní zdroje Ekomonitor, Chrudim, 2014. ISBN 978-80-86832-80-7.TAKÁTS MICHAL. Měření emisí spalovacích motorů. ČVUT Praha, 1997. ISBN 80-01-01632-3.Krásný Jiří et al. Podzemní vody České republiky. Česká geologická služba, Praha, 2012. ISBN 978-80-7075-797-0.

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Student musí při závěrečné zkoušce prokázat porozumění probíraných témat. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Marie Sejkorová