Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie obnovy DP a DI (KDPD / PYDDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PYDDP - Teorie obnovy DP a DI, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obnova, spolehlivost, udržování a životní cyklus vozidelEtapy životního cyklu a formování spolehlivosti.Teorie spolehlivosti a obnovy.Vybrané zákony rozdělení používané ve spolehlivosti.Spolehlivost neobnovovaných soustav.Systémy obnovy vozidel a infrastruktury.Údržbové systémy.Údržba a obnova vozidel dle plánu, dle skutečného technického stavu a dle kombinovaného přístupu.Údržba a obnova dopravní cesty dle plánu, dle skutečného technického stavu a dle kombinovaného přístupu.Údržba zaměřená na bezporuchovost. Metoda RCM.Analýza spolehlivosti v etapě návrhu a vývoje vozidel, význam pro realizaci údržby.Metoda FMEA / FMECA.Logistické zajištění údržby. Rozhodovací diagramy logistického zajištění údržby.Shrnutí základních atributů obnovy .

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu posluchač získá schopnost analyzovat provozní spolehlivost vozidel a schopnost navrhnout spolehlivostní údržbový systém vozidel nebo jejich částí, včetně logistického zajištění údržby vozidel.

Literatura

FAMFULÍK, J. Teorie údržby. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2006. ISBN 80-248-1029-8.Daněk A., Široký J., Famfulík J. Výpočetní metody obnovy dopravních prostředků. Ostrava, 1999. Remek B. Provozní údržba a diagnostika vozidel. Praha, FS ČVUT, 2002. Hamelin. Údržba a její nové pojetí. SNTL Praha, 1983.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Je vyžadována aktivní účast na cvičeních a seminářích.Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Úspěšné absolvování písemné části zkoušky je předpokladem účasti na ústní zkoušce.

Garant

doc. Ing. Milan Graja, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Milan Graja, CSc.doc. Ing. Milan Graja, CSc.