Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obnova dopravních prostředků (KDPD / PYODK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PYODK - Obnova dopravních prostředků, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Část SV:Systémy kontroly a údržby silničních vozidel.Systémy oprav silničních vozidel.Kontroly technického stavu silničních vozidel.Diagnostické systémy silničních vozidel, STK, SME.Systémy palubní diagnostiky silničních vozidel.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.Část KV:Čistění ŽKV a jejich dílů, vážení vozidel. Defektoskopie.Renovační metody v opravárenství. Nauka o povrchu a povrchové úpravy.Opravy dvojkolí, opravy nápravových ložisek. Opravy podvozků, opravy skříně a rámu skříně.Opravy elektrických zařízení. Opravy spalovacích motorů.Opravy vybraných celků a příslušenství ŽKV.Opravárenské provozy, uspořádání opravárenských hal, manipulační prostředky, pracovní prostředí, pracovní a hygienické podmínky.

Získané způsobilosti

Část SV:Po absolvování předmětu student zná zásady péče o vozový park silničních vozidel z hlediska jejich údržby, oprav a diagnostiky.Část KV:Student je schopen pracovních činností spojených s technologickou stránkou opravárenského procesu.

Literatura

VLK, František. Diagnostika motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. Remek B. Provozní údržba a diagnostika vozidel. Praha, FS ČVUT, 2002. GSCHEIDLE, Rolf, et al. Příručka pro automechanika. Praha : Sobotáles, 2002. ISBN 80-85920-83-2.ROZSYPAL, K. a kol. Racionalizace oprav železničních vozidel. Praha: Nadas, 1983. STUCHLÝ, V. a kol. Údržba a opravy II. Praha: Nadas, 1988. STODOLA, J. Údržba a údržbové systémy. Skripta S-590, Brno: VA Brno, 1994.

Požadavky

Část SV:Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění všem systémům opravárenství a diagnostiky v rozsahu probrané látky. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.Část KV:Zkouška má písemnou část ve formě testu a ústní část.

Garant

doc. Ing. Michael Lata, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Michael Lata, Ph.D.Ing. Ivo Šefčík, Ph.D.