Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémy jakosti I (KDPD / PYS1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PYS1P - Systémy jakosti I, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Integrované systémy řízení (jakost, bezpečnost a životní prostředí, principy, koncepce, zavádění, kontrola a monitorování)Prokazování shody výrobků (legislativa, uvádění výrobků na trh, posuzování bezpečnosti)Prokazování shody - dopravní infrastruktura (legislativa. stanovení a hodnocení kvalitativních požadavků,uvádění do provozu )Enviromentální managementInformační bezpečnost a bezpečnost a ochrana zdraví při práciLegislativní aspekty interního auditu (dále jen IA)Příprava, provádění a hodnocení IAKomunikace při provádění, vedení a řízení lidí při IAOrganizace a řízení IAVypracování zprávy IAPřípadová studie IAAktivní účast na provádění auditu

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu posluchač získá přehled o požadavcích na jednotlivé subsystémy ISŘ , t.j. management jakosti, BOZP, EMS a informační bezpečnost. Umí aktivně pracovat ve funkci interního auditora jakosti. Je podrobně se seznámen s obsahem odpovídajících norem a zákonů upravujících výkon této funkce. Své znalosti prokazuje zkouškou, na jejímž základě získá osvědčení o schopnosti vykonávat funkci interního auditora jakosti.

Literatura

On-line učebnice "Integrované systémy řízení". ( http://isr,dashofer.cz/onb; ). On-line učebnice "Management jakosti s podporou norem ISO 9000:2000"(http://iso.dashofer.cz/onb ). On-line učebnice "Posuzování shody" (http://www.techportal.cz/ce2/onb ). ČSN EN ISO 19 011. Ing. Karel Řezníček. "Informační bezpečnost" - studijní opora. Palstat s.r.o. Software Palstat CAQ na univerzitním serveru, příslušné zákony a kvalitativní normy dle probíraného tématu. NENADÁL J. Měření v systémech jakosti , MANAGEMENT PRESS Praha 2004. Plura J. Plánování a neustálé zlepšování jakosti. Praha, 2001. ISBN 80-7226-543-.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Je vyžadována aktivní účast na cvičeních (absolvování všech praktických cvičení a odevzdání vyhovujících protokolů z nich).Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Podmínkou účasti na zkoušce je získání zápočtu. Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Úspěšné absolvování písemné části zkoušky) je předpokladem účasti na ústní zkoušce.Student musí v průběhu semestru prokázat schopnost samostatně absolvovat praktické úlohy, při závěrečné zkoušce porozumění řešeným problémům. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.

Vyučující

Ing. Roman GrajaIng. Roman Graja