Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémy jakosti II (KDPD / PYS2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PYS2K - Systémy jakosti II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nástroje statistiky užívané v systémech jakostiStatistická přejímka jako nástroj řízení kvalitySix sigmaDům kvality - QFDNavrhování experimentu - metoda DOEMetrologie - úvodMetrologie - ve vztahu ke kvalitě výrobního procesuMetrologie - nejistoty měření a jejich vliv na kvalituNorma 16949 - automobilový průmysl

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu posluchač získá přehled o požadavcích na jednotlivé subsystémy ISŘ , t.j. management jakosti, BOZP, EMS a informační bezpečnost. Je podrobně se seznámen s obsahem odpovídajících norem a zákonů upravujících výkon této funkce.

Literatura

http://isr.dashofer.cz/onbOn-line učebnice "Management jakosti s podporou norem ISO 9000:2000"(http://iso.dashofer.cz/onb ). Verlag Dashöfer. On-line učebnice "Posuzování shody" (http://www.techportal.cz/ce2/onb ). Verlag Dashöfer. ČSN EN ISO 19 011. Ing. Karel Řezníček. "Informační bezpečnost" - studijní opora. Palstat s.r.o. Software Palstat CAQ na univerzitním serveru, příslušné zákony a kvalitativní normy dle probíraného tématu. NENADÁL J. Měření v systémech jakosti , MANAGEMENT PRESS Praha 2004. Plura J. Plánování a neustálé zlepšování jakosti. Praha, 2001. ISBN 80-7226-543-.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Je vyžadována aktivní účast na cvičeních (absolvování všech praktických cvičení a odevzdání vyhovujících protokolů z nich).Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Podmínkou účasti na zkoušce je získání zápočtu. Zvláštní část zkoušky je zaměřena na znalosti odpovídající výkonu interního auditora jakosti. Potvrzení o této části zkoušky je obsahem samostatného certifikátu.Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Úspěšné absolvování písemné části zkoušky je předpokladem účasti na ústní zkoušce.Student musí v průběhu semestru prokázat schopnost samostatně absolvovat praktické úlohy, při závěrečné zkoušce porozumění řešeným problémům. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Jilek, DiS.