Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní metody obnovy DP a DI (KDPD / PYVMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PYVMP - Výpočetní metody obnovy DP a DI, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky obnovy dopravních prostředků.Legislativní rámec řízení obnovy dopravních prostředků.Úlohy v obnově dopravních prostředků.Technický stav dopravních prostředků a jeho změny v provozu .Určující aspekty zvyšování provozní spolehlivosti dopravních prostředků.Zpracování dat a statistická rozdělení.Vzájemné vazby diagnostiky a spolehlivosti.Životnost dopravních prostředků.Postup některých poškození a metody jejich omezení.Obecné principy obnovy prvků.Systém údržby a oprav.Sledování provozu, poruchovosti a nákladovosti.Příklady řešení.Přehled probraných postupů a metod v obnově dopravních prostředků.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu posluchač získá schopnost využít výpočetní metody v praxi obnovy dopravních prostředků, tj. v údržbě a opravárenství.

Literatura

Daněk A., Široký J., Famfulík J. Výpočetní metody obnovy dopravních prostředků. Ostrava, 1999. FAMFULÍK, J. Teorie údržby. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2006. ISBN 80-248-1029-8.Hamelin. Údržba a její nové pojetí. SNTL Praha, 1983.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Je vyžadována aktivní účast na cvičeních.Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Úspěšné absolvování písemné části zkoušky je předpokladem účasti na ústní zkoušce.

Garant

prof. Ing. Milan Lánský, DrSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Famfulík, Ph.D.doc. Ing. Jan Famfulík, Ph.D.