Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zkoušení kolejových vozidel (KDPD / PZKVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PZKVK - Zkoušení kolejových vozidel, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkoušení kolejových vozidel v rámci vývoje a v rámci schvalovacího procesu.Pevnostní zkoušky.Zkoušky bezpečnosti proti vykolejení.Zkoušky brzdy.Principy měřících dvojkolí.Exkurze na Železniční zkušební okruhy, dynamické zkušební stavy.Shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti znát metodiky zkoušení KV.

Literatura

Švejnoch a kol. Zkoušení kolejových vozidel. Praha, 1985. kolektiv aut. kodex UIC 518. Utrecht-UIC, 2003. kolektiv aut. Příloha L zprávy B12/RP17. Utrecht-UIC, 2003. Čáp J. Zkoušení kolejových vozidel. Žilina: VŠDS, 1984. kolektiv aut. zpráva ERRI B55/RP8. Utrecht-UIC, 1983.

Požadavky

Během semestru mají studenti prokázat (na cvičeních a u závěrečných zkoušek), že chápou smysl téma, a že jsou schopni řešit cvičení z předmětu nezávisle. Učitel řekne studentům konkrétní požadavky na začátku semestru.

Garant

prof. Ing. Bohumil Culek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Bohumil Culek, CSc.