Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy řízení kvality (KDPD / PZRKK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / PZRKK - Základy řízení kvality, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy z oblasti kvality (kvalita v prostředí výrobní firmy a dopravní organizace).Základní principy cyklus PDCA, Juranova spirála kvality.Procesy a jejich mapování.Sedm základních nástrojů řízení kvality (vývojové diagramy, formuláře pro sběr dat, Ishikawův diagram).Sedm základních nástrojů řízení kvality (histogram, Paretova analýza, bodové diagramy).Sedm základních nástrojů řízení kvality (regulační diagramy).Sedm nových nástrojů managementu kvality (afinitní, stromový, relační, síťový diagram).Sedm nových nástrojů managementu kvality (maticový diagram a jeho analýza, PDPC diagram).Kontrolní plány, statistická přejímka, rizika související se statistickou přejímkou.Zabezpečování kvality na pracovišti (struktura výrobních procesů, operativní řízení, metoda 5S).Zabezpečování kvality v laboratoři (pracovní instrukce, záznamy).Neshody, reklamace a reakce na ně (8D Report, Quality Journal).Odchylkové a změnové řízení.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu získá obecný přehled o oblasti managementu kvality.

Literatura

Jiří Chaloupka. Jednoduše kvalita. Nenadál,J. Měření v systémech managementu jakosti, Management Press Praha 2001. Nenadál, J. Moderní systémy řízení jakosti. Praha: Computer Press, 2005. ISBN 80-85943-63-8.

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

Ing. Pavel Kukla, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Kukla, Ph.D.