Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Railway Vehicle Testing (KDPD / RWVTD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / RWVTD - Railway Vehicle Testing, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkoušení kolejových vozidel v rámci vývoje a v rámci schvalovacího procesu.Pevnostní zkoušky.Zkoušky bezpečnosti proti vykolejení.Zkoušky brzdy.Tenzometrická měření deformací (napětí) v konstrukcích vozidel, principy měrných dvojkolí.Exkurze na Železniční zkušební okruh a na Dynamický zkušební stav.Shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Seznámení se základními principy měření a experimentálních metod od návrhu měřicího řetězce přes funkce a typy jednotlivých členů po vlastní měření a jeho vyhodnocení.

Literatura

Švejnoch a kol. Zkoušení kolejových vozidel. Praha, 1984. kolektiv aut. kodex UIC 518. Utrecht, 2003. kolektiv aut. Příloha L zprávy B12/RP17. Utrecht, 2003. Čáp J. Zkoušení kolejových vozidel. Žilina: VŠDS, 1984. kolektiv aut. zpráva ERRI B55/RP8. Utrecht, 1983.

Požadavky

Během semestru mají studenti prokázat (na cvičeních a u závěrečných zkoušek), že chápou smysl téma, a že jsou schopni řešit cvičení z předmětu nezávisle. Učitel řekne studentům konkrétní požadavky na začátku semestru.

Garant

prof. Ing. Bohumil Culek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Bohumil Culek, CSc.prof. Ing. Bohumil Culek, CSc.