Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Theory of Maintenance and Repair Technol (KDPD / TMRPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / TMRPD - Theory of Maintenance and Repair Technol, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Racionalizace provozu. Údržbové a opravárenské systémy, charakteristiky a struktury. Údržba a obnova vozidel dle plánu, dle skutečného technického stavu a dle kombinovaného přístupu. Metoda RCM - spolehlivostní údržba.Zhodnocení technického stavu. Sledování provozní spolehlivosti, poruchovosti dopravních prostředků, dopravní cesty a objektů. Ekonomické náročnosti údržby, oprav a rekonstrukcí. Informační systémy, sběr a zpracování informací, počítačová podpora matematické modely optimalizace opravných a rekonstrukčních prací. Diagnostické systémy a diagnostické řídící systémy jako součást údržbových a opravárenských systémů. Sledování provozní spolehlivosti, poruchovosti a nákladovosti. Životnost vozidel. Informační systémy, sběr a zpracování informací, počítačová podpora. Matematické modely optimalizace obnovy.Základní charakteristiky dopravní infrastruktury, dopravních cest a zabezpečení provozu. Vyhodnocování provozních ukazatelů. Údržbové a obnovovací systémy, charakteristiky a struktury. Údržba, obnova a rekonstrukce dle plánu, dle skutečného stavu a dle kombinovaného přístupu. Praktické příklady.Systémy údržby, oprav a rekonstrukcí liniových dopravních staveb a objektů - charakteristika, struktura a cíle. Systémy údržby, oprav a rekonstrukcí podle plánu, podle skutečného technického stavu - kombinované systémy. Systémy údržby a oprav při vzniku defektů a v případě havárií, systémy s pevným cyklem, systémy na základě diagnostiky stavu dopravní cesty. Racionalizace prací na podkladě technologických postupů při optimálních sestavách strojních linek.

Literatura

Kaun M., Lehovec F. Pozemní komunikace 20. Praha, ČVUT Praha, 2000. Daimler - Chrysler, Firemní lit. Analýza možných způsobů a důsledků závad (FMEA). PRAHA, ČSJ Praha, 2001. Chlup J. Diagnostika a kontrola jakosti. Praha, FE ČVUT, 1981. Měřička J. a kol. Elektrické stroje. Praha, skripta ČVUT Praha, 1994. ČSN 73 6360-2. Konstrukční a geometrické uspořádání koleje železničních drah a jejich prostorová poloha - Část 2 Stavba a přejímka, provoz a údržba. Praha, ČSNI, Praha 1997. [2], 1997. Jurča V., kol. Možnosti zpracování a využití dat z řízení údržby. Praha, ČSJ, 2004. Mykiska A., edit. Podstata a možnosti využívání metody FMEA s počítačovou podporou. Praha, FS ČVUT, 1995. Moubray John. Reliability - centred Maintenance (RCM). Oxford, vyd.:Butterworth - Heinemann, Oxford, 1999. nullnullTeplý B., Novák D. Spolehlivost stavebních konstrukcí. Brno, FAST VUT Brno, 1999. Tomica V. a kol. Údržba a rekonstrukce mostů. Bratislava, SVTL Bratislava, 1994. Stodola J. Údržba a údržbové systémy. Brno, VA, 1994. Ziegler J. Údržba zařízení. OSTRAVA, TU VŠB Ostrava, 1993, 1993. Daněk A., Široký J., Famfulík J. Výpočetní metody obnovy dopravních prostředků. Ostrava, 1999. Němec J. Zvyšování životnosti dopravních zařízení. Pardubice, KDP DFJP Pardubice, 1994. Kubát B. Železniční tratě a stanice. Praha, skripta ČVUT Praha, 1998.

Požadavky

Podle propozic vyučujícího

Garant

doc. Ing. Jaromír Zelenka, CSc.