Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační diagnostické systémy, vybr... (KDPD / VIDS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / VIDS1 - Informační diagnostické systémy, vybr..., Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika a základní struktura diagnostických informačních systémů (DIS).DIS - RCM, zaměření na kolejová vozidla.DIS - EXPERT.DIS - EXPERT/ LET - voj, zaměření na leteckou techniku.DIS - PROJEKTANT.DIS - ŽP, ochrana ŽP v problémových výrobnách a jejich okolí.DIS - OBNOVA / vozidel.DIS - FMEA / FMECA.DIS - ŘJ / ŘS, řízení jakosti a spolehlivosti.Souhrn a celkové hodnocení využitelnosti DIS v oblasti dopravních prostředků a zařízení.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu posluchač získá nejen přehled, ale též znalosti pro využívání diagnostických informačních systémů ve vztahu ke konkrétním technickým řešením DIS vybraných úloh řízení, kontroly a ochrany.

Literatura

stag.upce.cznullLánský M., Mazánek J. Diagnostika a IDS. Pardubice, skripta DFJP, 2001. nullRemek B. Provozní údržba a diagnostika vozidel. Praha, FS ČVUT, 2002. Stodola J. Spolehlivost a diagnostika. Brno, učebnice VA, 1995. Mykiska A. a kol. Spolehlivost automat. Prostředků a systémů. Praha, skripta ČVUT, 1993. Němec J. Zvyšování životnosti dopravních zařízení. Pardubice, KDP DFJP, 1994.

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa. Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Úspěšné absolvování písemné části zkoušky) je předpokladem účasti na ústní zkoušce.

Garant

prof. Ing. Bohumil Culek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Milan Lánský, DrSc.doc. Ing. Jaromír Zelenka, CSc.