Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z vozidel (KDPD / VVSV3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDPD / VVSV3 - Vybrané statě z vozidel, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zaměření DP-SV:Asistenční a informační systémy vozidel.Systémy ABS, EDS, ASR, jejich funkce a provedení.Systémy řízení podvozku a komfortní systémy.Inteligentní podvozky vozidel, systémy STEER-BY-WIRE, BRAKE-BY-WIRE.Systémy řízení převodů.Systémy řízení motorůZaměření DP-KV:(rozsah 24hod. - 12 hod. společné přednášky + 12 hod. individuelní konzultace)Vývojové trendy u kolejových vozidel v železniční, regionální, předměstské a městské dopravě.Koncepční řešení výkonných vozidel, specificky pro vysoké rychlosti i pro nákladní systémy typu Cargo.Nové pohonné jednotky elektrické trakce a způsoby jejich zabudování do pohonného systému.Současné tendence využití hydraulických turbo-systémů pro přenosy vysokých výkonů v dieselové trakci.Moderní koncepce stavby pojezdů kolejových vozidel z hlediska specifiky použití.Vývojové trendy a limity snižování hmotností. Otázky vyššího konfortu, aktivní a pasivní bezpečnostní prvky.

Získané způsobilosti

Po absolvování je student se schopen orientovat v nových používaných trendech v konstrukci kolejových vozidel.

Literatura

VLK, František. Automobilová elektronika 1. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. ISBN 80-239-6462-3.VLK, František. Automobilová elektronika 2. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. VLK, FRANTIŠEK. Automobilová elektronika 3. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. GRALA, D. Eisenbahnbremstechnik. Werner Verlag, 1999. ISBN 3-8041-1813-5.RAHN, T.; HOCHBRUCK, H.; MOLLER, F. High-tech on Rails. Hestra Verlag, 1995. ČÁP, J.; SELLNER, K. Naklápěcí a výkonná vozidla. Nová železniční technika č.2/95; 3/96. VLK, František. Podvozky motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2000. ISBN 80-238-5274-4.VLK, FRANTIŠEK. Převody motorových vozidel. Brno: Nakladatelství a vydavatelství VLK, 2006. BLENNMAN, F.; GIMAR, G.; MÜLLER, A. Regionaler Schinnenperonennahverkehr. Düsseldorf: VDV, 1998. ISBN 3-87094-749-7.

Požadavky

Orientace v současných trendech konstrukce vozidel. Schopnost navrhnout a rozpracovat konstrukční řešení základních skupin vozidel. Schopnost využít pro konstrukční řešení a pevnostní výpočty výpočetní techniku.

Garant

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.doc. Ing. Jaromír Zelenka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Miroslav Tesař, CSc.doc. Ing. Jaromír Zelenka, CSc.