Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interoperabilita dopravních systémů (KDS / AIDSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / AIDSP - Interoperabilita dopravních systémů, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní údaje o interoperabilitěLegislativa interoperabilitySystémy interoperabilitySměrnice o bezpečnosti železnic SpolečenstvíZákladní požadavky na subsystém infrastrukturyTechnické řešení železniční dopravní cestyBezpečnost v železničních tunelech, úrovňové a mimoúrovňové přechody, parkovací místaEvropský vysokorychlostní železniční systémEvropský železniční konvenční systémEvropský vlakový zabezpečovací systémDalší požadavky na kolejová vozidla; schvalování vozidelČasová rezervaDílčí zápočty a dílčí zkoušky

Získané způsobilosti

Student je způsobilý řešit problematiku interoperability v dopravních systémech jako celku.

Literatura

E. Březina, R. Čech. Interoperabilita. E. Březina, R. Čech. Interoperabilita z pohledu železničního dopravce. Směrnice 2001/126/ES o interoperabilitě transevropského konvenčního železničního systému. Směrnice 2004/49/ES Evropského parlamentu a Rady o bezpečnosti na železnici ve Společenství. Směrnice 2004/50/ES ,kterou se mění Směrnice 96/48/ES a Směrnice 2001/16/ES. Směrnice 96/48/ES o interoperabilitě transevropského vysokorychlostního železničního systému. Vyhláška č.352/2004 Sb. o provozní a technické propojitelnosti evropského železničního systému. Zákon č.266/1994 Sb. o dráhách ve znění pozdějších právních předpisů.

Požadavky

Dílčí zápočet je udělován za každý blok a na závěr z těchto tří dílčích zápočtů bude udělen výsledný zápočet. Zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v předepsané míře výuky a cvičení a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Dílčí zkouška je v každém bloku samostatně. Na závěr z těchto tří dílčích zkoušek je student hodnocen výslednou známkou. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

doc. Ing. Vladimír Doležel, CSc.

Vyučující

Ing. Edvard Březina, CSc.Ing. Tomáš MichálekIng. Marek PětiokýIng. Edvard Březina, CSc.Ing. Tomáš MichálekIng. Marek Pětioký