Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Design and Building of Road Construction (KDS / DBRCE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / DBRCE - Design and Building of Road Construction, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Law on the Road ConstructionDesign of Road Construction (design speed, horizontal and vertical alignment, cross section)The Structural Design of the Roads (reconstruction and maintenance of roads, reliability and diagnostic systems of the roads)Design of Urban Roads and Intersections (road safety, traffic engineering, parking areas, bus stops)

Literatura

Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ). ČSN 73 6101 Projektování silnic a dálnic. Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ). ČSN 73 6102 Projektování křižovatek na silničních komunikacích. Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ). ČSN 73 6110 Projektování místních komunikací. KAUN M., LEHOVEC F. Pozemní komunikace, ČKAIT, TK 5, Praha 1998. Ministerstvo dopravy ČR. TP 170 - Navrhování vozovek pozemních komunikací.

Požadavky

Písemná a ústní zkouškaUdělením kreditů se potvrzuje splnění potřebné úrovně znalostí a dalších požadavků pro splnění předmětu. Podmínky udává přednášející. Požaduje se aktivní účast na cvičení. Zkoušení z předmětu se řídí Studijním a zkušebním řádem Univerzity Pardubice.

Vyučující

Ing. František Haburaj, Ph.D.Ing. Pavel Lopour