Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Numerické metody v geotechnice (KDS / DNMGP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / DNMGP - Numerické metody v geotechnice, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní numerické metody.Metoda sítí, metoda rozvoje do řad.Energetické principy a přibližné metody elastodynamické analýzy kontinua (princip virtuálních prací, Lagrangeův princip, Ritzova metoda).Základy metody konečných prvků, postup řešení.Metody řešení rozsáhlých soustav rovnic.Řešení nelineárních úloh.Základy metody hraničních prvků. Integrální rovnice a možnosti jejich numerického řešení v úlohách technické mechaniky.Metoda přenosových matic a její použití v dynamice soustavPostupy při algoritmizaci geotechnických úloh.Matematické modely: metoda konečných prvků, hraničních prvků, kinematických prvků a pod.Fyzikální modely zemního a horninového prostředí.Geotechnický software pro PC (algoritmizace norem, plošné a pilotové základy, pažící konstrukce, desky na pružném podkladě, stabilita svahů, ostění podzemních konstrukcí a pod.).Software GEO 5.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen realizovat návrh a posouzení jednoduché geotechnické konstrukce pomocí výpočetního softwaru GEO 5. Své znalosti může uplatnit zejména v případné projekční praxi.

Literatura

BITTNAR Z., ŠEJNOHA J. Metody numerické analýzy konstrukcí 1, 2 ČVUT Praha 1991. VALCHÁŘOVÁ, J.: Moderní numerické metody v mechanice kontinua. TKI, SNTL, Praha, 1987.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu určuje přednášející.Účast na cvičení - min 70%Vypracování a odevzdání všech úkolů zadaných na cvičeníNa závěr student předvede aktivní znalost řešené problematiky.

Garant

Ing. Petr Doležel, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Doležel, Ph.D.doc. Ing. Vladimír Doležel, CSc.Ing. Aleš Šmejda, Ph.D.Ing. Petr Doležel, Ph.D.doc. Ing. Vladimír Doležel, CSc.Ing. Aleš Šmejda, Ph.D.