Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Liniové dopravní stavby (KDS / LDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / LDS - Liniové dopravní stavby, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konstrukce žel. vozidla a kolej, jízda vozidla v přímé a v oblouku, odpory působící na pohybující se vozidlo, adheze.Geometrické parametry koleje. Konstrukce železniční trati, konstrukce železničního spodku, modul přetvárnosti zemní pláně a konstrukční vrstvy.Konstrukce železničního svršku.Teorie bezstykové koleje, zřizování bezstykové koleje.Výhybky a výhybkové konstrukce, transformace výhybek.Konstrukce staničních zhlaví.Dopravny a přepravní stanoviště.Železniční stanice, dopravní dokumentace stanic.Provozní výkonnost, provozní uspořádání tratí a stanic.Železniční spodek a svršek ve stanicích.Zařízení pro přepravu osob a zavazadel.Zařízení pro nakládku a vykládku vozových zásilek, kombinovaná nákladní doprava.Řešení jednotlivých typů stanic.Navrhování a provoz vleček a kolejišť podniků.Železniční uzly.Směrové a výškové vedení trasy.Příčné uspořádání pozemních komunikací.Kategorie místních komunikací.Specifika navrhování místních komunikací ve vztahu k silnicím a dálnicím.Úrovňové a mimoúrovňové křižovatky.Podrobné specifikace jednotlivých používaných technologií konstrukce vozovek.Návrh konstrukce vozovky výpočtem.Objekty a příslušenství pozemních komunikací.

Získané způsobilosti

Státní závěrečná zkouška.

Literatura

ČSN 73 6101 Projektování silnic a dálnic, 2004. ČSN 73 6102 Projektování křižovatek na silničních komunikacích, 2007. ČSN 73 6110 Projektování místních komunikací, 2006. SLABÝ, P., DLOUHÁ, E., ROJAN, J. Městské komunikace: návody k projektu, Praha: Vydavatelství ČVUT, 1993. nullKUBÁT, B, TREŠL, O. Stavby kolejové dopravy. Vydání 1. Vydavatelství ČVUT, Praha 2008. TP 170 - Navrhování vozovek pozemních komunikací, 2004. KUBÁT, B., FLIEGEL. Železniční stavby 10. Vydání 1. Vydavatelství ČVUT, Praha 1999. KUBÁT, B, TÝFA, L. Železniční tratě a stanice, Vydání 2., přepracované. Vydavatelství ČVUT, Praha 2003, 208 str., ISBN 80-01-02782-1.

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.