Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce z betonu a předpjatého betonu (KDS / PBPBK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PBPBK - Konstrukce z betonu a předpjatého betonu, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Složky betonu (kamenivo, cement voda) návrh betonové směsi pro různé druhy betonuTechnologie provádění železového betonu předem předpjatého a dodatečně předpjatého betonu. Pracovní diagramy těchto betonu včetně pracovních diagramů výztuže betonářské a přepínací. Ztráty předpětí (krátkodobé dlouhodobé). Návrh a posouzení prvku z železového betonu, výpočet normálních napětí smykových napětí a napětí v kroucení. Konstruktivní zásady pro výpočet železobetonových prvků svislých a vodorovných výpočet a konstruktivní zásady u základových konstrukcí vyztužených výztuží betonářskou. Návrh vodorovných konstrukcí z předpjatého betonu předem předpjatých, dodatečně předpjatých mezní stavy použitelnosti u předpjatých konstrukcí výpočet mezního stavu únosnosti u předpjatých vodorovných konstrukcí, úvahy o porušení průřezu (přetržení výztuže, rozdrcení betonu),Kotevní oblast rozložení napětí při kotvení. Konkrétní příklad návrhu nosníku z dodatečně předpjatého betonu. Staticky neurčité nosníky z předpjatého betonu optimální návrh předpětí (vedení kabelů konkordantní kabel, lineární transformace kabelů) doplňkové momenty předpjatých staticky neurčitých konstrukcí.

Získané způsobilosti

Získání znalostí v oblasti betonových konstrukcí a konstrukcí z předpjatého betonu.

Literatura

Navrátil J. Předpjaté betonové konstrukce, Akademické nakladatelství CERM S.R.O BRNO. LEČKA, T., BOUŠKA, P., KOLÍSKO, J. Vlastnosti betonu a jeho zkoušení, Sekurkon Praha 1999.

Požadavky

Vypracování zadané semestrální práce. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

doc. Ing. Jiří Pokorný, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Pokorný, CSc.