Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řízení,financování a ekonomika dopr.stav (KDS / PFDCP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PFDCP - Řízení,financování a ekonomika dopr.stav, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybraná legislativa v dopravním stavitelství.Zdroje financování výstavby a rekonstrukce dopravní infrastruktury v České republice, operační program Doprava.SFDI - Státní fond dopravní infrastruktury.Evropská investiční banka.Partnerství veřejného a soukromého sektoru, financování dopravní infrastruktury do roku 2025.Projektová dokumentace.Tradiční dodavatelský systém (DBB), dodavatelský systém jednoho dodavatele (BOT), dodavatelský systém (DB).Inženýring ve výstavbovém projektu, smluvní vztahy, přímí účastníci výstavbového projektu, další účastníci výstavbového projektu.Financování výstavbového projektu, platební kalendář, skladba rozpočtu a kalkulační vzorec, oceňování stavebních prací, volba a specifikace položek.Plán organizace výstavby, časový plán výstavby, režim financování stavební zakázky.Předvýrobní příprava, výrobní realizace stavební zakázky a konec výstavbového projektu.Stavební deník.cvičení: základy práce v programu Kros Plus

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen uvést do souvislosti vědomosti technického charakteru se znalostmi z ekonomiky, financování a managementu v dopravě. Student je schopen identifikovat účastníky procesu řízení a financování dopravní cesty na všech jeho úrovních, zná specifika dopravní infrastruktury, orientuje se v oblasti nákladů v dopravě, umí rozlišit náklady dopravy a náklady dopraní infrastruktury, má základní znalosti z oblasti hodnocení investic a projektového řízení v dopravě. Student se orientuje v základních legislativních předpisech platných v rámci ČR a EU.

Literatura

Zelený L. Doprava. Praha:VŠE, 1995. Duchoň B. Ekonomika dopravy. Praha:ČVUT, 1999. ISBN 80-01-02014-2.Freimann F. Řízení, ekonomika a financování dopravní infrastruktury. Pardubice, 2002. Eisler J. Úvod do ekonomiky dopravy. 1998. Duchoň, B. Ekonomika dopravy. ČVUT Praha, 1999. Knižnice dokumentů EU vztahujících se k dopravě. Praha.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění dané problematice a schopnost uvažovat ve vzájemných technicko-ekonomických souvislostech. Konkrétní požadavky pro splnění podmínek pro udělení zápočtu sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Jiří Pokorný, CSc.

Vyučující

Ing. Aleš Šmejda, Ph.D.Ing. Vladislav Borecký