Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Městské komunikace (KDS / PMKDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PMKDP - Městské komunikace, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kategorie místních komunikací.Příčné uspořádání.Výškové a směrové řešení.Specifika navrhování ve vztahu k silnicím a dálnicím.Složité směrové i výškové vedení trasy.Úrovňové a mimoúrovňové křižovatky.Objekty a příslušenství pozemních komunikací.Ve cvičení je zpracován návrh dopravního řešení světelně řízené křižovatky, vč. signálních plánů.Návrh je proveden na základě sčítání dopravy na zadané křižovatce.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má student komplexní znalosti v oblasti navrhování a projektování městských komunikací.

Literatura

SLABÝ, P., DLOUHÁ, E., ROJAN, J., Městské komunikace : návody k projektu, Praha : Vydavatelství ČVUT, 1993. SLABÝ, P., FEITL, M., JIRAVA, P., Městské komunikace. 2, Praha : Vydavatelství ČVUT, 1993. ČSN 73 6101 Projektování silnic a dálnic, 2004. ČSN 73 6102 Projektování křižovatek na silničních komunikacích , 1995. TP 170 - Navrhování vozovek pozemních komunikací.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu určuje přednášející.Účast na cvičení - min 70%Vypracování a odevzdání všech úkolů zadaných na cvičeníÚspěšné vyřešení zápočtového testu - min 70%V rámci zkoušky student předvede aktivní znalost témat přednesených na přednáškách

Garant

doc. Ing. Petr Slabý, CSc.

Vyučující

Ing. František Haburaj, Ph.D.prof. Ing. Karel Pospíšil, Ph.D., MBAIng. František Haburaj, Ph.D.