Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pozemní stavitelství (KDS / PPSTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PPSTP - Pozemní stavitelství, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem tohoto předmětu je osvojení základní problematiky pozemních staveb jako základního článku výchovy stavebních techniků působících v oboru dopravních staveb. Zahrnuje informativní poznání základních oborů pozemního stavebnictví, třídění pozemních staveb s ohledem na dopravní stavby. Seznamuje s vývojem, stavebními požadavky, materiály a projektováním (včetně staveb. výkresů) i realizací pozemních staveb. Uvádí základní stavební limity a účinky prostředí (ekologické, přírodní) na pozemní stavby. Zmiňuje životnost, opravy, modernizace, rekonstrukce a demolice staveb; tvorbu cen a rozpočtování včetně určení doby výstavby (síťový graf). Součástí cvičení jsou laboratoře (zkoušky stavebních hmot) a exkurze. Výsledkem je schopnost absolventů navrhnout pozemní stavbu menšího rozsahu, projednat tuto stavbu a ocenit ji.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen zorientovat se ve stavebních výkresech z oboru pozemního stavitelství. Navrhnout jednoduchou stavbu, orientovat se v základech stavebního zákona a legislativě, která souvisí s pozemním stavitelstvím. Student může pracovat jako konstruktér a podílet se při navrhován menších staveb z oboru pozemního stavitelství.

Literatura

Gattermayerová: Konstrukce pozemních staveb 40. Hájek, V.: Konstrukce pozemních staveb 10, skriptum. Hájek, V.: Pozemní stavitelství, kniha, SNTL. Lauerman: Nauka o projektování I a II. Soukup: Stavební výkresy pozemních staveb.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje přednášející.Student odevzdá v požadované formě semestrální práci (projekt vybrané pozemní stavby). Zkouška z předmětu je ústní, v rozsahu látky probírané na přednáškách.

Garant

doc. Ing. Jiří Pokorný, CSc.

Vyučující

Ing. Aleš Šmejda, Ph.D.Ing. Pavel Lopour