Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rekonstrukce a údržba pozemních komunika (KDS / PRDPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PRDPP - Rekonstrukce a údržba pozemních komunika, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organizace správy a údržby pozemních komunikací. Prohlídky komunikací, zimní údržba. Konstrukční vrstvy silniční vozovky. Únosnost vozovek, její zjišťování. Povrchové vlastnosti vozovek. Poruchy vozovek. Silniční databanka. Opravy a rekonstrukce krytu vozovek, podkladních vrstev. Sanace podloží. Údržba zařízení pozemních komunikací. Údržba, opravy a rekonstrukce objektů dopravních staveb. Opravy a obnova asfaltových vozovek, rekonstrukce asfaltových vozovek, oprava, obnova a rekonstrukce cementobetonových vozovek. Základní silniční stavební materiály, požadavky na ně kladené a jejich použití v konstrukcích vozovek.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se student orientuje v oblasti rekonstrukce a údržby pozemních komunikací.

Literatura

Ministerstvo dopravy a spojů České republiky. Rekonstrukce vozovek s cementobetonovým krytem : technické podmínky (předběžné). Gschwendt, Ivan. Vozovky : obnova, zesilování a rekonstrukce. Vlček, Moudrý, Novotný, Beneš:. Poruchy a rekonstrukce II, VUT Brno, 1996.. Kaun, M., Luxemburk, F.:. Silnice a dálnice - stavba, skripta ČVUT, SF Praha 2001.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

Ing. František Haburaj, Ph.D.

Vyučující

Ing. František Haburaj, Ph.D.Ing. František Haburaj, Ph.D.