Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování a stavba pozemních komunika (KDS / PSPKK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PSPKK - Projektování a stavba pozemních komunika, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie vývoje pozemních komunikací, rozdělení pozemních komunikací, vlastnictví a správa, silniční pozemek, součásti a příslušenství pozemních komunikací, základní prvky projektování pozemních komunikací (trasa, niveleta), základní názvosloví silniční komunikace, návrhová rychlost a směrodatná rychlost, šířkové členění pozemních komunikací, směrové a výškové řešení trasy, délka rozhledu pro předjíždění a zastavení, silniční komunikace v příčném řezu, těleso silniční komunikace, komunikace a ochranná pásma vodních zdrojů, odvodnění povrchu vozovky, objekty, bezpečnostní zařízení, volba konstrukce vozovky, křižovatky, místní komunikace.

Získané způsobilosti

Získání znalostí z vybraných oblastí projektování pozemních komunikací

Literatura

ČSN 73 6101 Projektování silnic a dálnic. ČSN 73 6110 Projektování místních komunikací. KAUN M., LEHOVEC F. Pozemní komunikace, ČKAIT, TK 5, Praha 1998. nullTP 170 - Navrhování vozovek pozemních komunikací. POSPÍŠIL, K. Silnice a dálnice I, Pozemní komunikace. POSPÍŠIL, K. Silnice a dálnice II, Pozemní komunikace.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

doc. Ing. Petr Slabý, CSc.

Vyučující

Ing. František Haburaj, Ph.D.