Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavba a rekonstrukce mostů (KDS / PSRMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PSRMP - Stavba a rekonstrukce mostů, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy.2. Mostní názvosloví. Normativní podklady pro navrhování.3. Zásady pro navrhování mostů. Zatížení mostních konstrukcí.4. Mostní svršek a mostovka - mosty pozemních komunikací a mosty železniční.5. Mostní svršek a mostovka.6. Mostní vybavení a příslušenství.7. Ložiska, mostní závěry.8. Provádění mostních konstrukcí.9. Projektová dokumentace.10.Stavba a rekonstrukce mostů.11.Výkazy výměr a jejich tvorba vč. oceňování.12-13.Časová rezerva

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen definovat danou mostní konstrukci z hlediska konstrukčního návrhu, stanovit zjednodušené postupy výpočtu. Získané znalosti může uplatnit ve všech oborech příbuzných mostnímu stavitelství, zejména pak jako stavbyvedoucí.

Literatura

ČSN 01 3467 - Výkresy mostů, UpN, Praha 1987. Provádění ocelových mostních konstrukcí, Praha ČNI 1995. Šertler H., Pokorný J. - Mosty (část ocelové mosty, část betonové mosty), Pardubice 2003. ÚRS 821-1 - Mosty-katalog popisů a směrných cen stavebních prací, ÚRS Praha 2005.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje přednášející. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem.

Garant

doc. Ing. Bohumil Culek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Frontzdoc. Ing. Jiří Pokorný, CSc.Ing. Vladimír SuchánekIng. Tomáš FrontzIng. Vladimír Suchánek