Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie návrhu masiv. a železobet. mostů (KDS / PTNMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PTNMP - Teorie návrhu masiv. a železobet. mostů, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výstavba mostů na výsuvných skružích.Mosty přes řeky a hluboká údolí (letmá betonáž, letmá montáž, vysouvání).Mosty z příčně dělených prefabrikovaných segmentových konstrukcí (výroba segmentů, montáž segmentů, hybridní konstrukce.Mosty deskové a trámové, půdorysně zakřivené železobetonové a předpjaté (vliv předpětí v zakřivených prvcích).Příčné řezy komorových nosníků, zachycení kroucení komorových nosníků v podpěrách.Nepřímé uložení mostních nosných konstrukcí.Obloukové nosné konstrukce mostů na větší rozpětí (dvoukloubový, oboustranně vetknutý oblouk), teoretický rozbor, výpočet vnitřních sil a dimenzačních sil.Zavěšené mosty (statické řešení způsob provádění).Visuté mosty (statické řešení způsob provádění).Integrované mosty (teoretický rozbor, předpoklady pro jejich realizaci).Modelování betonových mostů (programové systémy a výpočtové modely).

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je schopen zpracovat závěrečnou diplomovou práci v oboru masivní mosty a to konkrétního mostu na rozpětí střední či velké na úrovni dokumentace pro stavební povolení. Má přehled o návrhu mostu a o jeho realizaci za podmínek konkrétně zadaných umělou či přirozenou překážkou

Literatura

STRÁSKÝ J. - Betonové mosty, Technická knižnice autorizovaného inženýra, Praha 2001, ISBN 80-86426-05-X. LEONHARDT,F - Vorlesungen úber Massivbau Springer-Verlag Berlín 1979. MINISTERSTVO DOPRAVY A SPOJŮ- Doporučení pro navrhování nových a posuzování stávajících betonových mostů PK Praha 2005.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu určuje přednášející.Účast na cvičení - min 70%Vypracování a odevzdání všech úkolů zadaných na cvičeníÚspěšné vyřešení zápočtového testu.V rámci zkoušky student předvede aktivní znalost témat přednesených na přednáškách.

Garant

doc. Ing. Jiří Pokorný, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Pokorný, CSc.Ing. Vladimír Suchánek