Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urbanismus a dopravní plánování (KDS / PUDLP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDS / PUDLP - Urbanismus a dopravní plánování, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky urbanismu.Vývoj urbanismu.Základní pojmy v urbanismu a územním plánování.Urbanistická typologie a organizace města.Doprava a základní funkční systémy města.Prostorová organizace města.Sídelně regionální územní vazby.Kraje, aglomerace - urbanizace.Integrovaný dopravní systém města a systémy měst.Pravidla a zásady v územním plánování.Urbanistická kompozice.Stavební zákon, urbanistická studie, územní plán obce, územní plán velkého územního celku.Územní plánování - nástroje, metodika zpracování, schvalovací proces, závaznost.Druhy územních plánů.Návaznost na územní rozhodování a stavební činnost.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má student komplexní znalosti z oblasti dopravního plánování a urbanismu.

Literatura

J.Hrůza a kol.,: Urbanistický slovník,, Academia Praha, 1989. MAIER, K., ŘEZÁČ V. Ekonomika v území. Praha: ČVUT, fakulta architektury, 1997. MAIER, K. Územní plánování, skripta. Praha: ČVUT, fakulta architektury, 2000. MEDEK, F. Technická infrastruktura měst a sídel. Praha: ČVUT Praha, 1997. ISBN 80-01-01558-0. SÝKORA, J. Venkovský prostor. díl 1., A 2. Praha: ČVUT, Praha, 1997. ISBN 80-01-01810-5.

Požadavky

Zkoušku může vykonat student, který odevzdá zadanou semestrální práci a práce ze cvičení.

Garant

doc. Ing. Petr Slabý, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Petr Slabý, CSc.Ing. Pavel Lopour